Aktive børn er glade børn

Aktive børn er glade børn


Små børn har ofte en naturlig lyst til at bevæge sig og udforske verden.

Sommeren der står for døren - betyder for de fleste bedre mulighed for at tilbringe mere tid sammen med familien. Det gode vejr indbyder til at tilbringe mere tid sammen udendørs i haven ved stranden eller i skoven. Det er derfor en god årstid til at få lidt ekstra bevægelse og leg ind i hverdagen.
For de helt små børn er det vigtigt at stimulere motorik, balance og koordinering. Børn, der ofte er fysisk aktive i barndommen, kan senere i livet få mange succesoplevelser.
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn skal være fysisk aktive i en time hver dag. Samtidig påpeger sundhedsstyrelsen at bevægelse giver selvværd og trivsel.Fordi en god motorik gør børns bevægelser mere kontrollerede og spontane og bidrager til flere succesoplevelser – både nu og senere i livet.
Børn i alderen 3-10 år, som er fysisk aktive har et godt helbred, føler sig mindre udenfor og har lettere ved at knytte venskaber.
Aktive børn forebygger ikke alene livsstilssygdomme. Bevægelse har også en positiv effekt på børns selvværd og trivsel.


Leg dig sund
Besøg hjemmesiden Leg dig sund og find inspiration til en nem, sjov og sund hverdag i selskab med dragen Yum-Yum.På hjemmesiden kan I finde forslag til både indendørs- og udendørs lege. Lad jer inspirere og find måske på jeres egne lege. Kun fantasien sætter grænser.